Your Own Empowerment
Berichten en projecten

Berichten en projecten

Juli/agustus 2023

Stichting YOE steunt de topspringers van verenigingIndoor Cliff Diving.

Zij vertegenwoordigen hun club en Nederland regelmatig succesvol op internationale toernooien: inhigh diving(salto's vanaf 20 tot 27 meter hoog het water in!), de Olympische sportschoonspringen(van de duikplanken en platforms) en freestyle X-diving. We hebben Nederlandse en zelfs Europese kampioenen in de gelederen - daar wordt hard voor getraind. Om onze passie voor de prachtige springsport op hoog niveau te kunnen blijven delen vragen zij u om uw hulp, op weg naar het WK in Japan!De kosten van deelname aan EK's, WK's en andere internationale events dragen zij nu zelf, de KNZB kan hen hierin (bijna) niet kan ondersteunen. Zij combineren de vele trainingen en hun bewogen inzet allemaal met een baan.Wilt u de topspringers helpen om internationaal mooie prestaties te kunnen blijven neerzetten? Dan kunt u dat doen net en net als Stichting YOE een bijdrage voor hun empowerment te leveren en daarmee te ondersteunen om vanaf grote hoogtes de sprongen te maken die hen naar de hoge niveau tillen en houden. 


Meer weten over sponsering van de"Big Five"divers van teamIndoor Cliff Divinghieronder zij stellen zich graag aan u voor. 


Mei/juni 2023

Stichting YOE steunt vrijwilligers bij opknappen ernstig vervallen huizen op Bonaire

YOE heeft een mei een financiële bijdragen geleverd van € 750,- aan dit prachtige initiatief. Dit deed zij om dit duidelijk onderscheidend is t.a.v. de grote programma's die veelal de aandacht krijgen als ook de persoonlijk inzet en betrokkenheid die hieruit blijkt. 


Agenten Bonaire starten hulpactie om nauwelijks bewoonbare krotten op te knappen. Meer lezen. 


Krotten op Bonaire: ‘Hij had alleen een bed, gaat naar de zee om te douchen. Meer lezen


Armoede op Bonaire is groot!

De Armoede op Bonaire is groot onlangs was er nog een groot protest

Bonaire is het jarenlange wachten op Den Haag zat. Vrijdag is er opnieuw een grote demonstratie gehouden tegen armoede en ongelijkheid. Inwoners delen heftige verhalen over hun eigen situatie en van mensen die zij kennen. Meer lezen


Dit project steunen?

Wil jij dit project ook steunen, dan kun je onder vermelding van "huizen Bonaire" een bijdrage over maken aan stichting YOE, wij zorgen dat de financiële middelen daar direct terecht komen.  Februari 2023

Stichting Yoe, deed een bijdrage, doe  jij ook mee?

Geef voor aardbeving Turkije en Syrië

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft het leven van honderdduizenden mensen volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd. Er is dringend behoefte aan medische zorg, dekens, voedsel en onderdak.


Geef nu

Aardbeving
Your Own Empowerment

Januari 2023

Nieuwjaarswens

Het bestuur en de medewerkers van Stichting YOE (Your Own Empowerment) wensen iedereen een empowermentvol 2023!

November/december 2022

Mijn stage bij Stichting YOE.

Ik ben sinds november 2020 bij Stichting YOE als vrijwilliger, en sinds maart 2021 als stagiair werkzaam. In December 2022 heb ik mijn opleiding afgerond. In het afgelopen anderhalf jaar heb ik veel geleerd, niet alleen met betrekking tot mijn opleiding. Stichting YOE helpt namelijk niet alleen met het uitvoeren van jouw stage(opdrachten)

Er wordt gekeken naar hoe jij bent, en hoe stichting YOE jou eventueel verder kan helpen en adviseren. Het doel waar stichting YOE zich voor in zet, is ook van toepassing op hun eigen medewerkers. Zelf ben ik best chaotisch, maar ik ben goed begeleid en heb handvaten gekregen om hieraan te werken.

Het zien van, en helpen met, het opbouwen van de stichting was een leuke en vooral ook interessante ervaring om op te doen. Het assisteren bij projecten en het bijwonen van bestuursvergaderingen (als notulist) voor een nieuwe stichting loopt toch net wat anders dan bij bestaande stichtingen waarbij het gaat om stabiliteit van de stichting in kwestie. Ook na mijn studie blijf ik werkzaam bij stichting YOE om te helpen het doel te bereiken wat iedereen een ander gunt, dat iedereen mee kan doen in de maatschappij!


Sofyan

September/oktober 2022

Landelijk actieplan zeggenschap en veerkracht in de zorg

Als verzorgende, verpleegkundige, verpleegkundig specialist of begeleider je stem laten horen. Zelf beslissen als het over jouw vak gaat. Meepraten, meebepalen en invloed uitoefenen. Het maakt de kwaliteit van zorg én de tevredenheid over het werk beter. Daarom hebben twee beroepsverenigingen en vijf werkgeversorganisaties een Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht opgesteld. Een gezamenlijk plan om de professionele zeggenschap van zorgprofessionals merkbaar te verbeteren en de veerkracht te versterken. Het ministerie van VWS stelt financiering beschikbaar voor zorgorganisaties.


Voor trainingen en begeleiding door stichting YOE 

Meer info: via: trainingen
Juni/juli 2022

Stichting YOE doneert aan de Erasmus MC Foundation

Met een donatie steunen wij één van deelnemers tijdens het samen "Touren tegen Kanker" voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.


Onze donatie draagt bij aan het project dat als doel heeft de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling te verbeteren. Daarmee willen zij ervoor zorgen dat patiënten in goede mentale en fysieke conditie komen en blijven. Dit doen zij met een eHealth-programma: digitale hulpmiddelen die de patiënt begeleiden.


Een betere fysieke en mentale gesteldheid van kankerpatiënten - in combinatie met meer regie over de eigen situatie - zorgt ervoor dat de behandeling beter aanslaat, het herstel sneller verloopt en de impact van de ziekte en behandeling kleiner is.

Juni/juli 2022
Stichting YOE ondersteunt dit jaar Buki di pret met een financiele bijdrage

Speciaal voor de kinderen van Bonaire is Buki di pret, een boekje vol leuke dingen om te doen tijdens de grote vakantie. Zitten zij op de basisschool op Bonaire, dan krijgen zij het buki in de laatste week voor de vakantie in de klas. Daarmee kunnen de  kinderen de beste aanbiedingen voor de leukste activiteiten verkrijgen. Van sportclub tot restaurant en van ijssalon tot museum, er zit altijd een kortingsactie of activiteit voor de kinderen bij. 


Meer weten over Buki di pret: MEER INFO

April/mei 2022

Wat ga jij doen?

Stichting YOE steunt één van de deelnemers met een mooie financiële bijdrage. 

Wil jij ook meedoen aan deze Challenge?  Ga dan snel naar de site van: 

actie.alzheimerchallenge.nl en strijd mee tegen Alzheimer.

Maart/april 2022

Stichting YOE sponsort: Eid-EL-Fitr Festival!

Samen voor vluchtelingen in Zoetermeer!

Het Eid-EL-Fitr festival. Een prachtige dag voor jong en oud. Familie, vrienden en buren komen bij elkaar om deze dag onvergetelijk te maken en de Ramadan feestelijk af te sluiten. Tijdens dit feest mag niemand vergeten worden of alleen zijn.

Daarom organiseert stichting Rijkt samen met hun partners en U het Festival Eid el Fitr voor 500 bewoners van het AZC in Zoetermeer.

Dit feest zal in het teken staan van vreugde, verbroedering en genot. Hierbij zullen lekkere hapjes, drankjes en diverse speelactiviteiten voor de kinderen natuurlijk niet ontbreken!


U kunt zich voor deze dag ook nog opgeven als vrijwilliger.

Maart 2022

Leergang voor ondernemers dit najaar

Een goede start dit najaar met de leergang van de stichting YOE voor ondernemers! Training en begeleiding gaan hand in hand

De (p)aard van jouw team
Gratis inleidend Webinar stichting YOE met als thema:
Leer samenwerken van de meesters!

April - juni 2021

Laat managers en medewerkers beter samenwerken, communiceren en begrip krijgen voor elkaar.
Jouw team krijgt les van de meesters in teamwork: Paarden! Samen met een gediplomeerde coach en equinoloog gaan we na interactief theoretisch inzicht verzorgd door stichting YOE het weiland in. Vervolgens zullen wij middels (soms uitdagende) activiteiten met één of meerdere paarden elkaar beter leren kennen en begrijpen wat iedereen persoonlijk nodig heeft om met succes tot een gezamenlijk doel te komen. Leerzaam, ervaringsgericht, laagdrempelig en in een emotioneel veilige setting.

Wil je hier meer over weten? Op woensdag 14 april om 10.00 uur zal Caren Wildering van Stichting YOE en
Coach and Care’n via een gratis Webinar uitleggen hoe een teamsessie met de meesters in zijn werk gaat en jouw vragen beantwoorden.


See YOE soon!

>>>Meld je hier tijdig aan voor deelname. 


Stichting YOE organiseert online ‘inloop’sessie voor ondernemers.

Thema: Bemiddeling ondernemers versus schuldeisers.

Januari - maart 2021

Een van de pijlers van Stichting YOE is dat ieder in staat wordt geacht om de conflictsituatie waarin je terecht bent gekomen met elkaar aan te kunnen en om te buigen. Je daarbij niet te blijven richten op wat niet kan, maar op wat er wél kan. Niet alsmaar excuses hebben voor de situatie waarin je nu zit en de weg die je alleen of met elkaar hebt doorlopen. Dat geldt ook voor jou als ondernemer. Ook nu het ondernemen wel eens moeizamer kan verlopen dan dat je gewend was.


Elke ondernemer heeft zijn/haar eigen verhaal. Het uiteindelijke doel blijft hetzelfde: Zodanig kunnen blijven omzetten dat er voldoende ruimte ontstaat voor ontwikkeling, groei en leef-genot. Zowel voor jou als ondernemer én voor jouw werknemers.


Door het (te leren) onderkennen van een conflict ontstaat er een ruimte binnen de werksituatie en daarbuiten om met elkaar de mogelijkheid te creëren, als ook te zoeken, naar oplossingen die bijdragen aan ieders perspectief en aan continuïteit en productiviteit binnen jouw onderneming én van jezelf.


Op vrijdag 5 maart 2021, 8:30 - 10:00u organiseert YOE samen met Kouwets Mediation een moment voor jou als ondernemer om online gratis deel te kunnen nemen aan onze ‘inloop’sessie met als thema:
Bemiddeling ondernemers versus schuldeisers.


Tijdens dit uur bespreken wij samen met ondernemers de situaties waarin ondernemers nu in conflict kunnen zijn gekomen met schuldeisers en hoe Stichting YOE hierin kan ondersteunen bij de bemiddeling om samen tot een oplossing te komen.


>>>Meld je hier tijdig aan voor deelname. 

Stichting YOE erkend Leerbedrijf

November 2020

Vanaf november 2020 is Stichting YOE (100667044) een erkend Leerbedrijf.  Een titel om trots op te zijn.


In SBB werken beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen. Het doel is om studenten in het beroepsonderwijs de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Ook YOE draagt daaraan graag bij voor de opleiding Management assistant niveau 4. Het SBB begeleidt ons waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Zij maken afspraken over wat de student moet weten en kunnen om een diploma te behalen, of een mbo-certificaat voor leven lang ontwikkelen. Daarnaast adviseert SBB de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.

Laptops voor de kinderen in Coronie

oktober 2020

In het najaar van 2020 hebben de stichtingen Ecoware en Leergeld op voordracht van het bestuur van Stichting YOE een donatie verstrekt aan de scholengemeenschap van Coronie, in de vorm van 12 refurbished laptops. De overhandiging vond plaats door de heer Steven Rozenblad, vertegenwoordiger van de Stichting YOE in Suriname. De donatie dient als bevordering van de ontwikkeling van kinderen in Coronie om hen ook de kans te geven om zich digitaal weerbaar te maken. De schoolleider Anneke Djopawiro bedankt namens de andere drie scholen, de stichtingen voor deze geste en hoopt dat het niet bij deze schenking zal blijven. De Salemschool, Gerardtschool,
St. Antoniusschool en O.S. Totness zijn ieder in aanmerking gekomen voor drie laptops.

DLOF5474
GFXT4883
DAEX8143
CTAM8113
CDWL7850
CAMH1467
AQGI9672
BJRK9634
AGMN9429

De districtcommissaris van Coronie: Maikel Winter zegt heel trots te zijn op de heer Rozenblad omdat hij daarmee veel wil betekenen voor Coronie en daar is hij zeer erkentelijk voor. De Burgervader geeft te kennen dat hij wel in staat is om zijn bijdrage te leveren op het gebied van ICT. De heer Rozenblad van stichting YOE hoopt dat de leerlingen goed gebruik zullen maken van de laptops, die geschonken zijn aan de 4 GLO Scholen. Ook heeft hij een aantal leerlingen blij gemaakt met een aantal schooltassen. Stichting YOE gaat bezien of er een follow-up aan dit project kan worden gegeven. 

unsplash